Kairó VIP kirándulás privát transzferrel Hurghadáról

 

Egy hosszú program könnyített változata! Utazzon Hurghadáról privát transzferrel Kairó VIP kirándulásunkra!

Mert:

-          kényelmesebb

-          gyorsabb

-          privát idegenvezető

-          több idő jut minden látnivalóra

-          kevés útitárshoz kell igazodni

-          légkondicionált kisbusz

-          ajándék 1 üveg ásványvíz és 1 üveg üdítő induláskor

-          ízletesebb ebéd

Egész napos kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropoliszába.

Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből.

A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt Gízai Piramisokat és a titokzatos Szfinxet.

Látogatást tehetnek a világon páratlan, több mint 12.000 darabos gyűjteménnyel rendelkező Egyiptomi Múzeumban, valamint lehetőségük nyílik hajókázni is a Níluson.

A buszból kitekintve, keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a híradásokból már jól ismert Tahrir térig, betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.      

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, valamint egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelen kori politikai, gazdasági helyzetéről.

 

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor

Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor

 

Ár: 70 $

           

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést magyar nyelven, ebédet, belépőt az Egyiptomi Múzeumba, belépőt a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx)

 

Külön fizetendő: ebédnél az italok, a múmiák terme az Egyiptomi Múzeumban (150 LE/fő), belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 300 LE/fő, 2. és 3. piramis 60 LE/fő)

 

Indulási napok: létszámtól függ

 

Jó tanács: a Kairói Múzeumban tilos a fényképezőgép használata, ezért kérjük a fényképezőket ezen állomáson hagyják a buszban.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.