Jeruzsálem repülős kirándulás Hurghadáról

 

Tartsanak velünk Hurghadáról a Jeruzsálem repülős kirándulásunkra, a világ egyik legősibb városába, amely kiállva a történelem viharos időszakainak próbáját, ma is fenségesen terül el a Földközi- és a Holt-tenger között a Júdeai-hegység fennsíkján. Jöjjenek velünk az Ígéret földjére, 3 világvallás bölcsőjébe, Jeruzsálembe


A városba, mely 4000 éves történelme során mindhárom monoteista világvallás szent városa lett. A muszlimok szerint „a Szent”, a zsidóknak a Béke Városa, a keresztény világ szemében Jézus Krisztus elítélésének, keresztre feszítésének és feltámadásának, a keresztény egyház születésének a helyszíne.
Jeruzsálem a népek, kultúrák és vallások olvasztótégelye. Ettől olyan sokszínű, egyedi és utánozhatatlan.

A legfontosabb látnivalók a régi városrészben találhatóak, így a kirándulás nagy részét itt töltjük, a program keretében végigjárjuk a főbb helyszíneket, amiről Jézus kapcsán a Bibliában olvashatunk.

Éjjel indulunk a repülőtérre és elrepülünk Tabáig, ahol átlépjük a határt és tovább utazunk Izraelbe, itt találkozunk az idegenvezetőnkkel és folytatjuk utunkat az Arava völgyön keresztül a Holt-tengerhez, megmártózhatunk a sós vízben és kipróbálhatjuk, hogy való igaz-e, hogy nem tudunk elmerülni a tengerszint alatt 410 méterre fekvő tengerben. Ez a lefolyástalan tó Izrael és Jordánia területén található, vizében magas a só koncentrációja.

Ezután továbbutazunk, a Szent Városban ellátogatunk az Olajfák-hegyére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra.

Jeruzsálemben a program keretén belül meglátogatjuk: a Születés Templomát, az Olajfák hegyét, a Síratófalat, Keresztutat (Via Dolorosa), a Szent Sír Bazilikát, a Sion-hegyet, az Utolsó Vacsora helyét, Dávid Király Sírját.

 

A program időtartama: indulás éjjel, érkezés esti órákban

 

Ár: 300 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, repülőjegyet, illetéket, idegenvezetést angol nyelven, ebédet, belépőket

 

Külön fizetendő:  üdítő

 

Indulási napok: létszámtól függ

 

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is, valamint hozzanak magukkal útlevelet, vállat, térdet fedő ruhát, fürdőruhát, törölközőt, napszemüveget

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.