Abu Dabab és Asszuán két napos kirándulás busszal

 

Érdekel a mostanában nagyon felkapott Marsa Alam, az érintetlen természet, a gazdag élővilág, a teknősök, a delfinek? De egész hetet nem akarsz egy nyugodt helyen tölteni? De a kulturális programokat sem hagynád ki? Tarts velünk erre a kirándulásra és fantasztikus élményekben és hihetetlen látnivalókban lehet részed!

1. nap

Kirándulás Dabbabban

Indulás kora reggeli órákban Abu Dabbabba. Első napot az öbölben töltjük, a szállás is itt található, teljes ellátással. Marsa Alam egyik leghíresebb strandja, gyönyörű homokos parttal, teknősökkel, ha szerencsénk van dugonggal is találkozhatunk. Az öböl két oldalán csodálatos korallfal található, számtalan korallal és színes halakkal, lenyűgöző a Vörös-tenger páratlan élővilága.

 

2. nap

Kirándulás Asszánba

Egyiptom egy teljesen új arcával találkozhatunk ezen a vidéken.

Kirándulásunk során megtekintjük Philae templomát, melyet Ízisz istennő tiszteletére építették. Ízisz az egyiptomi mitológia egyik legnépszerűbb istennője. Az asszuáni nagy gát megépítésével a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik, és máig épségben pompázik a Nílus közepén.

Következő állomásunk a jó állapotban fennmaradt, Edfuban található Hórusz-templom, mely a második legnagyobb templom Egyiptomban. A karnaki templom után legnagyobb egyiptomi templom egyike volt a Ptolemaiosz-dinasztia utolsó kísérleteinek, hogy elődeikhez fogható stílusú és méretű épületet hozzanak létre. Az építkezés körülbelül 200 évig tartott. A jó állapotban megmaradt hieroglifák fényt derítettek a Hórusz-kultusz és a hozzá tartozó templomok vallási gyakorlatára.

Utolsó látnivalónk pedig Kom Ombo, melynek két teljesen egyforma bejárata, oszlopcsarnoka és szentélye van. A Nílus partján álló egykori templomot a két istenség, Szobek (a krokodilfejű isten) és Haroérisz (Hórusz egyik formája, a karvalyfejű "Öreg-Hórusz", a reggeli nap istene) tiszteletére emelték. Mindent megkettőztek, hogy elkerüljék a sértést: ezért is van két szentély benne; az épület déli része Szobeké, az északi Haroériszé. A templom a Nílus egyik kanyarulatában, egy a régi időkben krokodilok gyülekezőhelyeként ismert kiemelkedésre épült. A templomban mumifikált krokodilokat, agyagkoporsókat, a falakon pedig látványos domborműveket csodálhat meg a látogató.

Ebédünket a nap folyamán fogyasztjuk el, pihenésképpen a programok között.

A program végeztével visszaindulunk Hurghadára.

 

Minimális létszám: 4 fő

 

Ár: 145 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, szállást Abu Dababban, teljes ellátást (1. napon ebéd és vacsora üdítővel, 2. napon reggeli és ebéd), napernyőt, napágyat, utazást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést angol nyelven, étkezéseket, belépőket

 

Külön fizetendő: napközben (étkezéseken kívüli) italfogyasztás, sznorkel-felszerelés bérelhető, Asszuánban ebédnél az italok

 

Indulási napok: létszám függvénye

 

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal naptejet, napszemüveget, fürdőruhát, törölközőt, vízalatti fényképezőgép ajánlott

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 11.99 éves korig 50 % kedvezmény

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.