Luxor - Abu Simbel - Asszuán két napos kirándulás Marsa Alamból

 

Egy különleges programot kínálunk Önöknek! A kirándulás során az ókori egyiptomi történelem legfantasztikusabb látnivalóit mutatjuk be.

A két napos Marsa Alamból induló Luxor - Abu Simbel - Asszuán kirándulásunk alatt a történelemkönyvek lapjai elevenednek meg a szemük előtt és egy napra Önök is részeseivé válhatnak ennek a varázslatos, magával ragadó világnak.

Majd a világörökség részét képező Abu Simbel sziklatemplomait látogatjuk meg, melyek a Nasszer-tó partján helyezkednek el. Végül Núbia kapujában, a varázslatos Asszuánban teszünk látogatást.

Első napon Luxor felé vesszük az irányt, elkalauzoljuk Önöket a hieroglifák útvesztőjében, bevezetjük Önöket Egyiptom történelmébe! Meglátogatjuk a titokzatos Királyok Völgyét, a képekkel és hieroglifákkal gazdagon díszített király sírokat, Hatsepsut királynő impozáns, sziklába vájt halotti templomát, és a Memnon Kolosszusokat. A Níluson áthajózva gyönyörködhetünk a keleti és nyugati part építészeti remekműveiben, melyek évszázadok óta ékességei a városnak. Itt néhány percre valóban úgy tűnik majd, hogy visszafordult az idő kereke, hiszen 4000 évvel ezelőtt is hasonló látvány fogadta a folyó felől a városba érkezőket.
A Nílus túlpartján, a Karnaki templom lélegzetelállító, monumentális oszlopai között barangolva érthetjük meg igazán, milyen határtalan is az emberi teremtőképesség. Csodálattal és tisztelettel adózhatunk az alkotóinak, akik több mint 2000 éven keresztül építették meg a világ egyik legnagyobb ókori vallási színhelyét, a mai Egyiptom leghíresebb épületegyüttesét.
Az épület falai mentén sétálva, a több ezer éves köveket megérintve, és mélyen magunkba szívva Egyiptom forró levegőjét, méltán érezhetjük, hogy már mi is részesei lettünk ennek a világnak.

Útba ejtünk egy alabástrom-és egy papíruszműhelyt is.

Továbbutazunk Asszuánba, az éjszakát itt töltjük. Vacsora után szabad program keretében lehetőség van körülnézni a környéken, megismerkedhetünk ezzel a varázslatos várossal.

Kora reggel indulunk Abu Simbelbe. Itt megtekintjük II. Ramszesz templomát és Nofertari Hathor templomát. A templomokat II. Ramszesz fáraó uralkodásának idején faragták ki a hegyoldalból az i. e. 13. században, hogy időtálló emlékművet állítsanak a fáraónak és kedvenc királynéjának, Nofertarinak. Az 1960-as években a teljes komplexumot nemzetközi összefogással arrébb helyezték, hogy az Asszuáni-gát építésekor létrehozott Nasszer-tó el ne nyelje. A sziklatemplomok megtekintése után visszaindulunk Asszuánba, ahol megtekintjük az asszuáni gátat és a Nasszer-tavat. Az építészeknek ezzel a mérnöki remekművel sikerült megzabolázniuk a mindig kiszámíthatatlan Nílust, és megóvni a környéket az áradásoktól, és enyhíteni az aszályos időszakok problémáit.

A program következő állomás az El-Tabia mecset, melyet festői kert vesz körül, egy park közepén magasodik ki egy dombtetőn, így már messziről látható a jellegzetes kupolás építészeti stílus. A helyiek kis vitorlás hajóival, átkelünk a folyón, és Philae templomát látogatjuk meg, melyet Ízisz istennő tiszteletére építették. Ízisz az egyiptomi mitológia egyik legnépszerűbb istennője. Az asszuáni nagy gát megépítésével a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik, és máig épségben pompázik a Nílus közepén.

A fantasztikus látnivalók után visszaindulunk Marsa Alamba.

 

Minimum létszám: 4 fő. Idegenvezetés angol nyelven. Nagyobb létszám esetén magyar idegenvezetéssel.

 

Indulás a szállodából a reggeli órákban, érkezés késő este.

 

Ár: 247 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést, belépőjegyeket, szállást, étkezéseket

 

Külön fizetendő:  ebédnél az italok, Tutanhamon sírkamrája a Királyok Völgyében (200 LE/fő), hajózás a Níluson (10 $)

 

Indulási napok: létszámtól függ

 

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 11.99 éves korig 50 % kedvezmény

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

 

A programok sorrendje felcserélődhet.