Kolostorok kirándulás Hurghadáról

 

Egy nagyon különleges Kolostorok kirándulásunkat ajánlunk Önöknek Hurghadáról, ha már telítődtek a sós tengerrel, a korallok látványával és egy kis kultúrára vágynak.

Tartsanak velünk a Keleti-sivatag magas, zord hegyei köze, egy rohanó élet zajától távol eső, csodálatos helyre, a Szent Pál és Szent Antal kolostorokhoz, melyek a legrégebbi keresztény kolostorok közé tartoznak, Egyiptom legősibb, a mai napig eredeti funkciójában megmaradó keresztény emlékei. A program során igazi szellemi és lelki felüdülésben lehet részük, az eredeti, VI. századbeli falfestmények és az ősi falak egy hihetetlen atmoszférával rendelkeznek.

Könnyen megérthetjük majd, hogy az egyiptomi keresztények számára kiemelkedően fontos szentek miért ezt a tájat választották visszavonulásuk, remeteségük helyszínéül, és miért vált a két kolostor a kopt egyház legszentebb zarándokhelyévé.

A kopár csúcsok közt megbújó épületek homok színű téglából épült falai és az őket körülvevő oázisok zöldellő pálmáikkal lenyűgöző látványt nyújtanak. A kolostorok nagy kiterjedésű, magas fallal körülvett építmények, amelyben templomok, kápolnák, kert és egy forrás is található.

Ezen a varázslatos környéken, ahol a föld és az ég már majdnem összeér, távol kerülhetünk hétköznapi problémáinktól, megfeledkezhetünk gondjainkról, néhány percre megpihenhetünk a kolostorok magányos csendjében, figyelhetünk szívünk és lelkünk hangjára, és feltöltődhetünk a bennünket körülölelő világ energiájával.

Mindkét kolostort érdemes meglátogatni, még akkor is, ha valakit nem vonzanak a hely spirituális vonatkozásai, mert ezt a kirándulást a fentről elénk táruló látvány szépsége teszi még felejthetetlenebbé.

 

Minimum létszám: 6 fő.

 

Indulás a szállodából: kb 8 órakor

Érkezés a szállodába: kb 17 órakor

 

Ár: 56 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetést

 

Külön fizetendő: fakultatív ebédelési lehetőség útközben egy helyi étteremben.

 

Indulási napok: minden nap, minimum 4 fő jelentkezése esetén

 

Jó tanács: kérjük hozzanak magukkal vizet, naptejet, sapkát vagy kendőt, napszemüveget, fényképezőt, meleg ruhát a buszon folyamatosan működő klíma miatt, költőpénzt.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 11.99 éves korig 50 % kedvezmény

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.