Luxor Ramses kirándulás Hurghadáról

 

Éljék át velünk Luxort egy felejthetetlen túrán.

Luxor, ókori nevén Théba, az Nílus partján található csendes kisváros, ahol békésen megfér egymás mellett a múlt és a jelen. Úgy tartják, hogy aki nem volt Luxorban, az nem volt Egyiptomban. Tartson velünk Hurghadáról a Luxor Ramses kirándulásunkra!

Ez a szabadtéri múzeum a Felső-Egyiptomban található, a Nílus keleti partján és mai napig az egyik legfontosabb régészeti lelőhelyek között tartják számon.

A város mai neve, a Luxor, a középkori arab El-Ukszur szóból ered, és jelentése: paloták, kastélyok. Luxor és Karnak már az ókorban is híresek voltak.

A terület keleti és nyugati partra oszlik, a keleti oldalt a kezdet, a születés oldalának tartották, a nyugatit, az elmúlás és a halál, ezért temetkeztek a Nílus nyugati partjára.

Felkészült idegenvezetőnk segítségével elkalauzoljuk Önöket Egyiptom történelmébe!

Hurghadai kirándulásunk első állomása a nyugati parton fekvő Királynék Völgye, mely az ókorban a fáraók feleségeinek, hercegeknek, hercegnőknek és a nemesség különböző tagjainak temetkezési helye volt. A leghíresebb látnivaló Nefertarinak, II. Ramszesz kedvenc feleségének a sírja. Úgy tartják, hogy ez az egyik leggyönyörűbb sír Egyiptomban: falait teljesen beborítják a festmények, amelyek Nefertarit az istenek kíséretében ábrázolják.

Ezután III. Ramszesz halotti templomának – Medinat Habu – területén épen maradt ókori egyiptomi műalkotásokat és épületeket tekinthet meg, melyet méreteiben csak a karnaki Amon-templom előz meg.

Pihenésképp elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket.

Ezután megtekintjük a Luxor Templomot, mely minden egyiptomi utazás kihagyhatatlan része. A templom építtetésében számos fáraó részt vett, mindegyikük bővítése nyomon követhető, mivel szobrok és falba vésett képek őrzik képmásukat.

Útba ejtünk egy albástrom- és egy papíruszműhelyt is.

 

Minimum létszám: 4 fő

 

Indulás a szállodából: kb. 4 órakor 

Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor 

 

Ár: 87 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést magyar nyelven, ebédet, belépőket, hajókázást a Níluson

 

Külön fizetendő: ebédnél az italok, Nefertari sírja

 

Jó tanács: ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet, valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával, de egyéb előírás ruházatra nincs) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.
 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 11.99 éves korig 50 % kedvezmény.

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

 

A programok sorrendje felcserélődhet.