Kedves Vendégeim!

Walidnak hívnak, bár sokan csak LIDOként ismernek.

10 éve vagyok idegenvezető. Kezdetben rövid ideig Sharmon, majd később Hurghadán több utazási irodának is dolgoztam. Az évek alatt nemcsak egyéni utasokat, családokat és baráti társaságokat, hanem szakmai és céges csoportokat is kísértem a kirándulások alkalmával.

A munkám során mindig fontos volt, hogy a lehető legtöbbet tegyem a vendégeimért. És nem véletlenül használtam a „vendégeim” szót. Hiszen mikor az emberek megérkeznek Egyiptomba, akkor már az országom vendégei. Nem csak egyszerűen utasok. Az egyiptomiak pedig nagyon vendégszeretőek.

A munkám épp ezért számomra nem csupán üzlet, és kötelesség, hanem egyfajta vendéglátás. Hiszen „minden munka üres, ha nincsen vele szeretet”*. Én pedig szeretem, amit csinálok. És szeretnék minél többet megmutatni Egyiptom igazi arcából, mesélni olyanokról, amikről mások nem beszélnek, vagy igazán csak a helyiek ismernek. Múltról és jelenről, történelemről, vallásról, politikáról, úgy, ahogyan mi, itt élők látjuk. Szeretném bemutatni az itteni életet, az embereket, a hétköznapjaikat, örömüket és bánatukat a mindennapokban. És ugyan nem beszélem a magyar nyelvet tökéletesen, mégis úgy gondolom, hogy többet és jobban tudok mesélni Egyiptomról. Mert ez az ország nekem a Hazám és itt van az életem.

Eddig, amíg alkalmazott voltam, úgy éreztem, nem mindig tudok úgy dolgozni, ahogyan én szeretnék. Figyeltem más idegenvezetők munkáját, meghallgattam a vendégeim véleményét, visszajelzéseit, és úgy gondoltam, hogy az eddigi tapasztalataimat felhasználva itt az idő, hogy önállóan, függetlenül, a vendégek igényeit előtérbe helyezve szervezzek kirándulásokat.

A kínálatban szereplő programokon túl azonban nagyon szívesen várom már korábbi és leendő vendégeimtől az ötleteket, kívánságokat, kéréseket. Szervezzük együtt a kirándulásokat! És tanácsaikkal, észrevételeikkel segítsenek nekem, hogy még jobban végezhessem a munkám!

Érdekel, hogy jönnek vissza, érdekel, hogy milyen emléket visz magával a vendég haza, érdekel, mit fog mesélni a barátoknak, érdekel az a mosoly, amit lefényképez, ami jó emlék marad örökre. 
LIDO