Abu Galoum - Blue Hole - Dahab

 

A program célpontja egy természetvédelmi terület, mely 500 négyzetméter nagyságú és az állam védelme alatt áll. Ez egy különleges hely, ahol a trópusi klíma egyesül a mediterrán tájjal.

A hoteltól terepjáróval indulunk és átvágunk a sivatagon, majd kb 1,5 óra múlva egy csodálatos hegyekkel körülölelt oázishoz érünk. Ez itt egy teljesen más világ, ahol minden probléma elfelejtődik, a nyugalom érzése tölt el bennünket és összhangba kerülünk a természettel, gyönyörködhetünk a tájban, fantasztikus kilátás nyílik Szaúd-Arábia partjaira.

Utunk következő állomása a világhírű Blue Hole, egy hatalmas lyuk a korallszirtben. A kráterszerű képződmény óriási, függőleges falú lyukként fúródik a mélybe, mélysége kb. 130 m mély, szélessége kb. 55 m, 1000 éves korallok alkotják, amik egymásba olvadtak - a búvárok közkedvelt helye, itt lehetőségük lesz sznorkelezni, ami igazán különleges élmény egy különleges helyen, kb 1-1,5 órát töltünk itt el. Lehetőség nyílik kb 20 perces tevegelésre is közvetlenül a tengerparton.

Ebédünket a strandon fogyasztjuk el egy beduin étteremben.

A felejthetetlen élmények után továbbutazunk Dahabba, ahol kedvező áron vásárolhatnak. Dahab egy nagyon érdekes, főleg beduinok lakta város, akik egykoron halászatból tartották fent magukat.

Végezetül visszavisszük Önöket Sharm El- Sheikbe a hotelbe.

 

Indulás a szállodából: kb. 7.00 órakor 

Érkezés a szállodába: kb. 17.00 órakor 

 

Ár: 28 $

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfert terepjárókkal, italfogyasztás az utazás alatt, ebédet, üdítőt, ásványvizet ebédhez, tevegelést

 

Külön fizetendő: italok az ebédnél, sznorkel-felszerelés bérelhető

 

Indulási napok: létszámtól függ

 

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal útlevelet, naptejet, napszemüveget, fürdőruhát, törölközőt, vizet, sznorkel-felszerelést

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 9.99 éves korig 50 % kedvezmény

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.