Naplemente Mózes-hegyen és Szent Katalin kolostor - privát szervezés

Különleges, egyedülálló programlehetőséget kínálunk!

Mindenki tudja, hogy a napkelte a Mózes-hegyen fantasztikus látvány, de ahogy a napkelte egy új kezdet, a napnyugta is csodálatos élmény és benne van az új kezdet lehetősége is. Nincs is annál szebb, mint egy élménnyel teli nap után, fent a magasban csodálni a hegyek mögött elbújó napot.

A Mózes-hegy lábánál fekszik a 6. században épült Szent Katalin monostor, feltételezhető, hogy itt már több, mint 1600 éve kolostori élet létezett, ami a Szent Katalin kolostort a világ legrégebbi kolostorává teszi. A hagyomány szerint ezen a helyen volt az égő csipkebokor, ahol Mózes megkapta az isteni kinyilatkoztatást. Köszönet az intézkedéseknek és az elszigetelt helynek, valamint Mohamed védelmének az építmény évszázadokig érintetlen maradt. A kolostorba a mai napig élnek szerzetesek és 2002 óta tagja az UNESCO világ örökségnek.

A Sínai-hegy vagy Hóreb, amelynek egy részét Mózes-hegynek is nevezik (magassága 2285 m), a mai Egyiptomhoz tartozó Sínai-félsziget déli részén található hegycsoport, ahol a Biblia szerint Mózes Istentől megkapta a Tízparancsolatot. A Sínai-hegy tetején épült a Szentháromság temploma és egy kis mecset.

Kora reggeli órákban indulunk útnak, pár órás út után megérkezünk a kolostorhoz, ahol nem csak az épületet, a falakat és a dekorációkat láthatják eredeti formájukban, hanem számtalan értékes tárgyakat, amik a mai napig fennmaradtak. Például a könyvtárban találhatók a világ második legrégebbi írásai, amit csak a Vatikán teljesít túl. Itt megcsodálhatjuk a világ legnagyobb ősi ikonjainak gyűjteményét. Ezenkívül megtekinthetik a különböző épületeket és a művészi mozaikokat. Vethetnek egy pillantást az udvarban a bokorra, ami a hagyomány szerint Mózes égő csipkebogyó bokra.

A kolostor látogatása után elfogyasztjuk ebédünket, majd kis pihenés és erőgyűjtés után nekivágunk a Mózes-hegynek, ennek a különleges zarándokútnak. Két lehetőség van, egy rövidebb és meredekebb, ami csak gyalog járható és egy könnyebb út, amit akár teveháton (külön térítés ellenében) is megtehetünk, de a legfelső szakasz csak gyalog járható.

A felfelé vezető úton rövid pihenőket tartunk, ahol lehetőség van étkezésre és forró ital fogyasztására, valamint térítés ellenében takaró bérlésre, mivel a magasban hűvös van. Minden nehézség ellenére a túra minden fáradozást megér, mert egy felejthetetlen látvány tárul elénk, egy semmihez nem hasonlítható érzés, ahogy a nap nyugovóra tér, méltó megkoronázása ennek a csodálatos napnak.

Hazafelé még vacsorát kínálunk, majd nekivágunk a hazaútnak, visszaindulunk Sharm El-Sheikre.

 

Indulás a szállodából: reggel, érkezés a szállodába: esti órákban 

 

Minimum létszám: 4 fő

 

Ár: 55 $

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfert klimatizált autóbusszal, belépőt, ebédet, vacsorát

 

Külön fizetendő: étkezéseknél az italok

 

Indulási napok: létszámtól függ

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

 

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal kényelmes ruházatot, cipőt, fejfedőt, napszemüveget, vizet

Kérjük, hogy a nők a kolostorban a takarják vállukat és lábukat.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 9.99 éves korig 50 % kedvezmény

Fényképek a programról -> ITT