Quadozás szabályai

2015.07.07 12:06

Quadozás szabályai

 

Izgalmas kirándulás, saját irányítással a sivatagban, mindenkinek saját quad.

De ez a sivatag különleges, nem olyan terep, mint amivel máshol találkozhatnak, nem sima út, hanem kövekkel vegyített homoktenger. Fontos figyelni a szabályokra a baleset megelőzése miatt!

 

A legfontosabb szabály, hogy quadot egyénileg csak 16 évet betöltött személy vezethet!

 

 

Minden quad automata, tehát nincs szükség váltóra. A gáz a jobb kéznél található. Mindkét kéznél találnak féket, a jobb oldali az első fék, a bal oldali a hátsó fék! Nagyon fontos, hogy mindkettővel egyszerre kell fékezni, nem szabad csak az első féket használni, mert könnyen előrebukhatnak. Lassításhoz elég elvenni a kezüket a gázról, így a motorfék bekapcsol és automatikusan lassít.

A quadon, az ülésen középen kell ülni, se túl elől, se túl hátul, lábakat a lábtartón tartani.

Nem szabad felállni, hátranézni, menet közben fényképezni, figyeljenek előre!

Nagyon fontos a követési távolság betartása, minimum 7 métert tartsanak az előttük haladó mögött.

Először pár próbakört mennek, ez azért szükséges, mert így a kísérők látják, hogy kinek mennyire megy, vagy esetleg valaki nem akar, vagy mégse tud egyedül menni, akkor kaphatnak nagyobb quadot és mehetnek párosával.

Ha Ön először ül quadon, fontos, hogy ne legyen merev, ne kapaszkodjon a kormányba, nem kell erősen tartani, csak lazán, kényelmesen. Nem kell a kezet a féken tartani, elég szükség esetén.

A túra során sorban haladnak. Ha bármire szüksége lenne menet közben, NE fékezzen hirtelen, hanem szépen lassan térjen ki jobbra vagy balra és integessen a kísérőnek!

Félúton pihenőt tartanak, ahol lehetőség lesz pihenni, inni, saját fényképet készíteni!

Ajánljuk a zárt, könnyű és kényelmes ruha viselését, az erős napsütés miatt napszemüveget és a fejükre kendőt. Amennyiben elfelejtik, szükség esetén a kendő a helyszínen is vásárolható. Nem kötelező, de az Önök érdekében nagyon ajánlott!

Pénzt vigyenek magukkal, emléknek vásárolhatnak különleges faképeket, bögrét, papiruszt!

 

NAGYON JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!                          

LIDO TOURS