Spirituális kirándulás

 
 

Egyiptom – ahol minden elkezdődött; a föld, mely bölcsője a mi földi és más világi tudatállapotoknak.

Ahol az ókori Istenek szelleme mindenütt jelen van, mindent áthat és mindenütt vibrál.

A spirituális kirándulásunk alatt életre keltjük Egyiptom spirituális, kulturális és régészeti történelmét.

Egy olyan spirituális utazást tervezünk, ahol megtalálja újra a belső békéjét és egyben iránymutatást ad a legnagyobb életcélok eléréséhez – azáltal, hogy meglátogatjuk az egyiptomi hét ősi szent központot, melyek csatlakoznak a hét csakrához.

Ennek a spirituális programnak az a célja, hogy tisztában legyen a saját belső énjével, és hogy összehangolja az energetizáló testet, a szellemet és a lelket.

 

Találkozzon a 7 csakra energiájával Egyiptomban

 

Egyiptom egy ősi föld, mely csordultig tele van mágiával és misztériummal és a tapasztalt idegenvezetőink és tanáraink tudják, hogy tudunk csatlakozni ehhez az ősi energiához, ezáltal a spirituális utazás alatt életre szóló tapasztalatokat szerezhetünk, mindazonáltal megfiatalodik a testünk, elménk és lelkünk.

A spirituális kirándulásunk hatására képes lesz megváltoztatni az öntudatát és a körülölelő világról alkotott képet. Mindazt, amit Thoth szelleme tanítani akar nekünk, a mai embernek.

 

Csakra program Egyiptomban

 

1. nap: Asszuán

Érkezés a kairói repülőtérre, ahol képviselőnk már várja Önöket és továbbrepülünk Asszuánba. Miután megérkeztünk Asszuánba, transzfer a szállodába.

 

2. nap: Asszuán

A reggelit követően a kora reggeli órákban meglátogatjuk Philae templomot (Philae szigete és Ízisz temploma, mely nagy hatást gyakorol ránk). Íziszhez kapcsolják az ókori egyiptomiak legnagyobb tiszteletnek örvendő csillagát, a Szíriuszt. A Szíriusz emelkedésének a földi kivetülésének tekintették a Nílus áradását, amikor elhagyta medrét és  vízzel látta el a termőföldeket, az értékes fekete földet vagy, ahogy az egyiptomiak nevezték KMT (Khemit).

Lépjen be a gyémántba – a központi kamrába, mely a belső palotádban dobogó szív, a szentek szentje, ahol a tiszta szeretetet tudatállapotába kerülhet. Fürödjön meg ebben a mágikus forrásban. Fedezze fel a Szíriuszt önmagában, a minden bölcsesség forrását és Ízisz megtestesülését (szerelem és mágia istennője).

Majd visszatérünk a szállásra, délután lehetőség nyílik felukkázásra a Níluson.

A vacsorát követően az éjszakát Asszuánban töltjük.

 

3. nap: Asszuán / Kom Ombo

Reggeli után Kom Omboba utazunk és meglátogatjuk a város templomát, melyet Szobek és Haroérisz (idősebb Hórusz) tiszteletére emeltek (ezt a templomot a krokodilisten Szobeknek és az idősebb Hórusznak szentelték, mivel ez a templom a félelem és harag elűzésének tanulására szolgált. Megvitatjuk a természet és az Istenek által képviselt kozmosz vonatkozását és hogy mindezek hogyan viszonyulnak a bennünk ébredő érzékekhez és a magasabb szintre emelkedéshez. Beszélgetünk az erőteljes beavatásról is, melyet egykoron itt gyakoroltak és hogyan tudjuk hasznosítani ezt az ókori tudást, mélyreható és önálló tapasztalatokra tehetünk szert).

Ezt követően Edfu felé vesszük az irányt és megtekintjük Hórusz templomát.

Folytatjuk utunkat Luxorba, az éjszakát ott töltjük.

 

4. nap: Luxor

Kundalini látens lélektani erő, sakti, amely minden emberben létezik. A tantrikus szexualitás újjászületésének a helye. Beindítja az élethez nélkülözhetetlen dinamikus áramlást, az életerő szeretettel teli áramlását Shakti intelligenciával, ösztönös szexualitásának kreatív erejével felvértezve – a mennyei orgazmikus eksztázisban élés eredeti létformája - mentes a szégyentől, a bűntől és a Kundalini gyógyításon keresztül felemel az örömbe és tökéletes boldogságba.

Reggelit követően kora reggeli órákban első állomásunk a Királyok Völgye, ezt követően megtekintjük Hatshepsut templomát és a Memnon kolosszusokat. Délutánt a Karnak templomban töltjük, mely a világ legnagyobb temploma. A szfinxek útja (kosfejű szfinxekkel övezett út) vezet a gigantikus templomegyütteshez, mely magába foglalja az Ámon Rának, a Napistennek szentelt templomokat. Karnakban volt Khonsz, a Holdisten főtemploma. Ámon Rá felesége, Mut (Anyaistennő) férjével, Ámonnal és fiával, Honszuval együtt alkotta a thébai háromságot, akiknek a tiszteletére a karnaki templom nagy része épült.

Megtekintjük Szahmet kápolnáját – az istennő, aki a nap erős és tisztító energiáit képviseli. Szahmet személyesíti meg a napsugarakat, ezek az elektromágneses energiák szükségesek a földi élet fenntartásához. Nőstény oroszlánként szimbolizálja a hatalmat és az erőt, a háború, gyűlölet és halál úrnője, ugyanakkor gyógyító istennő, az anyák oltalmazója.

Szahmet erőt jelent, és Szahmet az elektromos szikra, mely rendelkezésre bocsájtja a szükséges energiát, mely misztikus, mágikus és hatalmas teljesítmény véghez vitelét teszi lehetővé, beleértve a fizikai test gyógyítását. Szahmet maga, az életerő.

Az éjszakát Luxorban töltjük

 

5. nap: Luxor

Reggeli, majd egy 30 perces meditáció a teremben vagy kint a kertben.

Ezt követően Dendera templomát tekintjük meg – (szentély + naosz), Hathor temploma (Het-Hert), az Isten, aki a szeretetet, örömöt, szépséget, szexualitást, szerelmet, harmóniát, táncot, zenét és az anyaságot testesíti meg.

A templom mennyezetén egy csillagtérkép található és a híres denderai horoszkóp másolata (az eredeti a párizsi Louvreban található), mindez bizonyítja az asztrológia ősi eredetét és azt, hogy abban az időben tökéletesen ismerték az univerzumot.

A nap következő célpontja Abydos, Ozirisz temploma és Ozireion megtekintése.

I. Seti temploma mögött helyezkedik el a megalitikus Ozireion, melyet Ozirisznek szenteltek. A hatalmas pilléreken több ábrázolásban is megjelenik az élet virága. A helyi lakosok azt állítják, hogy a szervezetben felhalmozódott víz értékes gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.

Az éjszakát Luxorban töltjük.

 

6. nap: Luxor/Kairó

Reggeli, majd indulás a luxori repülőtérre, ahonnan elrepülünk Kairóba és elfoglaljuk a szállást.

Az idő függvényében, késő este lehetőség van megtekinteni a Sufi táncshowt El Guriban, előtte pedig egy kellemes séta vár Önökre Kairó szabadtéri múzeumában, az El Moaz utcáján, mely bemutatja az iszlám művészetet, valamint ízletes vacsorát fogyaszthatnak el (az ár nem tartalmazza)

 

7. nap: Kairó/El Minya

Kora reggel utazás Al Ashmoninba. Hermopolisz (Magna) volt Thoth egyik fő kultuszközpontja. Thothot a görögök Hermésznek hívták.  A város neve Thothtól származik, melynek jelentése „Hermész városa”.

Hermopolisz volt a 15. Felső Egyiptom fővárosa.

Megtekintjük a környéket, valamint ezen a területen is tartunk egy meditációt.

 

8. nap: Kairó

Kora reggel napkelte előtt meditációt tartunk a hajnali fényekben a piramisok körzetében, majd meglátogatjuk a Gízai piramisokat és beléphetünk Kheopsz fáraó piramisába, ezt követően megtekintjük a Szfinxet.

Ezután elfogyasztjuk reggelinket a hotelben.

Meglátogatunk egy parfümérát, ahol a keleti olajokról tartanak előadást, 1 órán keresztül az eszenciákról, olajakról, aromaterápiáról és meditációról. Ezután egy reiki mester által vezetett meditációban megtisztítjuk mind a 7 csakránkat.

Szállás Kairóban.

 

9. nap: Kairó/Alexandria

Kora reggel elhagyjuk a hotelt (reggeli csomagot viszünk magunkkal) és Alexandria felé vesszük az irányt, megtekintjük az Alexandriai könyvtárat, a planetáriumot a Tudományos Központban. Az ebédet egy helyi étteremben fogyasztjuk el, majd visszaindulunk a kairói szállásunkra és búcsúvacsorát tartunk.

 

10. nap: Kairó

Reggeli, majd transzfer a kairói repülőtérre és hazarepülés Budapestre.