Színes kanyon - Blue Hole

 

Ez a varázslatos kanyon a természet műve, sok millió évvel ezelőtt alakult ki, mikor az erős földrengések törést okoztak a földkéregben. Hosszú évek alatt a szél és a víz alakította ki ezt az egyedi formavilágot. Csodálja meg ezt a folyamatosan változó színvilágot, ahol mindenki talál valami különlegeset magának.

Reggeli órákban indulunk, majd kb. 2 óra utazás után megérkezünk a színes kanyonhoz, "színes hegyhez", mely nem messze található Nuweiba városkától. Az utazás során felfedezhetik a fantasztikus Sínai vidéket.

Miután kényelmesen elfogyasztottak egy csésze teát, elindul a túra kanyarogva a kanyon szűk járatain, mely helyenként a 40 méter magasságot is elérő homokkő tömbök labirintusa.

Meglátják, mennyire magukkal ragadja a kanyon különlegessége, szépsége, a hihetetlen formák, oszlopok és üregek, majd kellemesen elfáradva érnek ki a kiszélesedett, napsütötte részre.

Kirándulásunk következő állomása a világhírű Blue Hole, egy hatalmas lyuk a korallszirtben. A kráterszerű képződmény óriási, függőleges falú lyukként fúródik a mélybe, mélysége kb. 130 m mély, szélessége kb. 55 m, 1000 éves korallok alkotják, amik egymásba olvadtak - a búvárok közkedvelt helye, itt lehetőségük lesz sznorkelezni, ami igazán különleges élmény egy különleges helyen. Pihenésképpen lehetőség nyílik tevegelésre is.

Ebédünket a strandon fogyasztjuk el egy beduin étteremben.

A felejthetetlen élmények után továbbutazunk Dahabba, ahol kedvező áron vásárolhatnak. Dahab egy nagyon érdekes, főleg beduinok lakta város, akik egykoron halászatból tartották fent magukat.

Végezetül visszavisszük Önöket Sharm El- Sheikbe a hotelbe.

 

Indulás a szállodából: kb. 7 órakor 

Érkezés a szállodába: kb. 17 órakor 

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfert terepjáróval, ebédet, tevegelést

 

Külön fizetendő: sznorkel-felszerelés bérelhető, ebédnél az italok

 

Indulási napok: szerda, vasárnap

 

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal útlevelet, kényelmes cipőt, ruhát, fejfedőt, fürdőruhát, törölközőt, vizet

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 9.99 éves korig 50 % kedvezmény

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.

 

Fényképek a programokról -> ITT!