Melyik vizes programot válasszam?

 

Sokakban felmerül a kérdés, hogy melyik a legjobb vizes program, ez nem ilyen egyszerű, mert mindegyik szuper! :)

Sokszor nem könnyű választani, de garantáltam jó élmény lesz.

Egy kis segítséget szeretnénk nyújtani ezzel a bejegyzéssel, talán könnyebb lesz dönteni.

 

Nézzük sorban, kezdve a Giftun szigeti programokkal.

A szigeten 4 lehetőség van, illetve azoknak bővített változatai.

 

Giftun – ez egy alapprogram, két sznori megálló, ebéd a hajón, kb 1-1,5 óra a szigeten, ezen a részen nincs napernyő és nagyágy, a part finom homokos, legnagyobb létszám ezen a programon van, így a szigeten előfordulhat több ember, helyi ünnepekkor nem ajánljuk, mert nagyon sok itteni utazik ezeken a napokon.

Giftun VIP – az alapprogram bővített változata, seafood ebéddel, horgászattal és vízisportokkal, a program többi megegyezik az alap Giftunnal.

Orange Baykét sznori megálló, ebéd a szigeten, kb 3 órát töltünk itt, a part homokos, nagyon sekély.

Paradise – legkedveltebb programunk közé tartozik, nagyon szeretik a vendégek. A kirándulás 1 hosszabb vagy 2 rövidebb sznorit tartalmaz, majd kikötünk a szigeten, itt svédasztalos ebéd van és kb 3 órát töltünk a szigeten, a part néhol köves (nagyobb kőtáblák). Kérés esetén sznorkelezés előtt is ki lehet menni a partra, így több idő jut. Szigeten Wifi elérés biztosított, valamint szórakoztató showműsor, hazafelé pedig vízisportok színesítik a programot.

Mahmya – a legdrágább változat, finom homokos part, svédasztalos ellátás. A hajó egyből a szigetre köt ki, kívánság szerint sznori külön kihajózással.

 

Ennyit a Giftun szigetről, de emellett még sok hajós programunk van.

Nagyon szép hely az Utópia sziget is. Makadiba, Soma Bayre érkező vendégeknek különösen ajánlott, mivel nem tartalmaz extra transzfer díjat!

Utópia – alapprogram, kétszeri sznori megálló, gyakran a Tobia Arbaa zátonynál, ami fantasztikus élmény, ebéd a hajón, a kis szigeten kb 1-1,5 órát töltünk, a part finom, hűvös homokos, part közelében sznori lehetőség, általában nincsenek sokan.

Szuper Utópia – az alapprogram bővített változata, vízisportokkal, horgászattal és ízletes tengergyümölcsei (seafood) ebéddel bővítve.

 

Ezek voltak a szigetes programjaink..de még nincs vége! ;)

A delfineket mindenki szereti, ugye?

Dolphin house – delfinles a nyílt vízen, kétszeri sznori, ebéd a hajón

Dolphin house & El Gounaaz alapprogram El Gouna városnézéssel kiegészített változata, ebben a programban egyszeri sznori lehetőség van és ebéd szintén a hajón.

A következő program kicsit más, de mégis kapcsolódik, delfinek nélkül El Gouna:

Szuper El Gouna – városnézés, egyszeri sznori, seafood ebéd a hajón, vízisportok, Seascope üvegfenekű hajó.

 

Vannak további hajókirándulások, de azok már speciálisabbak, mint pl a minden igényt kielégítő Kalózhajó vagy a Yacht VIP. Mermed és Seascope különbsége leginkább az útvonalban, ezáltal a korallokban mutatkozik meg. Mermed a New Marinából indul, Seascope pedig Safaga, Makadi és Hurghada kikötőkből. A Sindbad tengeralattjáró szintén speciális, egyedi program, ahogy a Tengeri horgászat is.

Valamint lehetőség van Privát hajó bérlésére is, nappal vagy akár éjszakára is – ami garantáltan örök emlék…egy ébredés a Vörös-tengeren, ki ne szeretné?! :)

 

Az egyetlen kakukktojás a Sharm el Naga. Ez a program NEM hajókirándulás, hanem egy part menti csodálatos zátony, amit mindenkinek látni kell, főleg azoknak, akik nem bírják a hajózást illetve nem úsznak magabiztosan.

 

Valamint ajánljuk búvárprogramjainkat, akár első merülésről lenne szó, akár tanfolyamot szeretnél.

 

Ha pedig szívesen megnéznéd a mostanában nagy érdeklődésnek örvendő Marsa Alamot, egy-két napos kirándulás keretében megoldható. Nyilván a távolság miatt a programok korlátozottak, de így is szuper lehetőség:

Amennyiben a teknős kaland az elsődleges célpont, akkor ajánljuk Abu Dabab programot, szélvédett öbölben található, a program ebédet tartalmaz, szerencsével még dugonggal is találkozhatunk.

A másik egynapos programunk pedig Sharm el Luli, melyet a világ legszebb strandjai között tartanak számon, csodaszép öböl, fantasztikus élővilággal, ebéd egy különleges helyen, melyet a mangrove fák tesznek még egzotikusabbá.

Kétnapos programok közül a következőket ajánljuk:

Az első nap minden esetben Abu Dabab, a második napra a következők közül lehet választani:

-          ha érdekel az egyiptomi történelem, a régi templomok, akkor válaszd Asszuánt.

-          ha a delfinek vonzanak, akkor választ Satayát és esélyed lehet csapat delfinnel együtt úszni a nyílt víen.

-          ha pedig a világ egyik legszebb strandja érdekel, csodás élővilággal, akkor válaszd Sharm el Lulit.

 

Reméljük tudtunk segíteni és kívánunk nagyon kellemes nyaralást, csodaszép élményeket és szeretettel várunk mindenkit!

 

Üdvözlettel: Lido Tours csapata