Luxor - Asszuán 2 napos kirándulás busszal - Marsa Alamból

 

A program során meglátogatjuk Felső-Egyiptom legérdekesebb helyeit, ami habár neve szerint felül/északon kellene legyen, de délre van, magasságilag viszont magasabban, így kapta anno a Felső-Egyiptom elnevezést. Tarts velünk és igazi kulturális élményben lesz részed!

1. nap

Kirándulás Luxorban

Hajnalban indulás a szállodából, majd Luxorba érve két program közül választhatunk.

1. verzió: az alapprogram, meglátogatjuk a titokzatos Királyok Völgyét, a képekkel és hieroglifákkal gazdagon díszített király sírokat, Hatsepsut királynő impozáns, sziklába vájt halotti templomát, és a Memnon Kolosszusokat. A Níluson áthajózva gyönyörködhetünk a keleti és nyugati part építészeti remekműveiben, melyek évszázadok óta ékességei a városnak. A Nílus túlpartján, a Karnaki templom lélegzetelállító, monumentális oszlopai között barangolva érthetjük meg igazán, milyen határtalan is az emberi teremtőképesség. Csodálattal és tisztelettel adózhatunk az alkotóinak, akik több mint 2000 éven keresztül építették meg a világ egyik legnagyobb ókori vallási színhelyét, a mai Egyiptom leghíresebb épületegyüttesét.

 

2. verzió: kirándulásunk első állomása a nyugati parton fekvő Királynék Völgye, mely az ókorban a fáraók feleségeinek, hercegeknek, hercegnőknek és a nemesség különböző tagjainak temetkezési helye volt. A leghíresebb látnivaló Nefertarinak, II. Ramszesz kedvenc feleségének a sírja. Úgy tartják, hogy ez az egyik leggyönyörűbb sír Egyiptomban: falait teljesen beborítják a festmények, amelyek Nefertarit az istenek kíséretében ábrázolják.

Ezután III. Ramszesz halotti templomának – Medinat Habu – területén épen maradt ókori egyiptomi műalkotásokat és épületeket tekinthet meg, melyet méreteiben csak a karnaki Amon-templom előz meg.

Pihenésképp elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket, majd átkelünk a Níluson!

Ezután megtekintjük a Luxor Templomot, mely minden egyiptomi utazás kihagyhatatlan része. A templom építtetésében számos fáraó részt vett, mindegyikük bővítése nyomon követhető, mivel szobrok és falba vésett képek őrzik képmásukat.

A programok végeztével továbbutazunk Asszuánba, az éjszakát itt töltjük.

 

2. nap

Kirándulás Asszuánban

Egyiptom egy teljesen új arcával találkozhatunk ezen a vidéken.

Kirándulásunk során megtekintjük Philae templomát, melyet Ízisz istennő tiszteletére építették. Ízisz az egyiptomi mitológia egyik legnépszerűbb istennője. Az asszuáni nagy gát megépítésével a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik, és máig épségben pompázik a Nílus közepén.

Következő állomásunk a jó állapotban fennmaradt, Edfuban található Hórusz-templom, mely a második legnagyobb templom Egyiptomban. A karnaki templom után legnagyobb egyiptomi templom egyike volt a Ptolemaiosz-dinasztia utolsó kísérleteinek, hogy elődeikhez fogható stílusú és méretű épületet hozzanak létre. Az építkezés körülbelül 200 évig tartott. A jó állapotban megmaradt hieroglifák fényt derítettek a Hórusz-kultusz és a hozzá tartozó templomok vallási gyakorlatára.

Ebédünket a nap folyamán fogyasztjuk el, pihenésképpen a programok között.

A délután folyamán még lehetőségük nyílik meglátogatni egy núbiai falut, mely színes házaival és kézműves alkotásaival igazi mesebeli hangulatot áraszt. Egy ízletes menta tea vagy beduin kávé elfogyasztása mellett pedig megismerkedhetünk a helyiek szokásaival, életmódjával.

A program végeztével visszaindulunk Marsa Alamba.

 

Minimum létszám: 6 fő

 

Program időtartama: indulás hajnali órákban, hazaérkezés este 22.00-23.00 körül.

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, étkezéseket, szállást Asszuánban, belépőket, hajókázás a Níluson a Keleti-partról a Nyugati-partra

 

Külön fizetendő: Tutanhamon sírkamrája a Királyok Völgyében (200 EGP), Nefertari sírja a Királynék Völgyében (1000 EGP), Banán-sziget (10 $), ebédnél az italok, núbiai falu (25 $)

 

Indulási napok: létszámtól függ

 

Jó tanács: a Királyok Völgyében tilos a fényképezőgép használata, ezért kérjük a fényképezőket ezen állomáson hagyják a buszban.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ami a sziklákkal körülvett Királyok Völgyében még inkább érvényes, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet, valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával, de egyéb előírás ruházatra nincs) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.
Kérjük hozzanak magukkal költőpénzt: egyiptomi font! (a Tutanhamon sírba a belépő csak helyi valutában fizethető!)

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.