Kairó busszal Marsa Alamból

 

Egész napos Marsa Alamból induló kirándulás busszal a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropoliszába.

Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből.

 

A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt Gízai Piramisokat és a titokzatos Szfinxet.

Látogatást tehetnek a világon páratlan, több mint 12.000 darabos gyűjteménnyel rendelkező Egyiptomi Múzeumban, majd rövid szabad program keretében belekóstolhatnak a keleti bazárok utánozhatatlan hangulatába, és próbára tehetik képességeiket az alkudozás terén, valamint lehetőségük nyílik hajókázni is a Níluson.

A buszból kitekintve, keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a híradásokból már jól ismert Tahrir térig, betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.      

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, valamint egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelen kori politikai, gazdasági helyzetéről.

Minimum létszám: 6 fő.

Indulás a szállodából a hajnali órákban, érkezés 22.00-23.00 körül.

 

Az utazás vegyes nemzetiségű busszal történik, idegenvezetés angol nyelven!

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, ebédet, belépőt az Egyiptomi Múzeumba, belépőt a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx)

 

Külön fizetendő: ebédnél az italok, a múmiák terme az Egyiptomi Múzeumban (180 LE/fő), fotójegy (50 LE), videójegy (300 LE), belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 350 LE/fő, 2. és 3. piramis 60 LE/fő), nílusi hajókázás: 10 $
 

Indulási napok: hétfő, kedd, szerda, szombat

 

Jó tanács: a Kairói Múzeumban fotójegy váltható, de a Tutankhamon teremben tilos a fényképezés.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.