Asszuán kirándulás Marsa Alamból

 

Ha szeretnék megismerni Egyiptom másik arcát is, tartsanak velünk erre a Marsa Alamból induló Asszuán kirándulásunkra a déli határvidékre, az Afrikai kontinens mélyére, Núbia kapujába, Asszuánba.
Ebben a Nílus parti, sokszínű kereskedő városban, mely a mai napig megőrizte eredeti báját, az ókori mesterművek és a modern építészet vívmányai alkotnak lenyűgöző elegyet. Az utcákat még belengi az afrikai bazárok hangulata, a núbiaiak beszédének lágy dallama. A helyiek önzetlen vendégszeretete és kedvessége üdítően hatnak az ide látogatókra.

Kirándulásunk során megtekintjük az asszuáni gátat. Az építészeknek ezzel a mérnöki remekművel sikerült megzabolázniuk a mindig kiszámíthatatlan Nílust, és megóvni a környéket az áradásoktól, és enyhíteni az aszályos időszakok problémáit.

A program során megtekintünk kívülről egy félbehagyott obeliszket, ami egy máig ismeretlen fáraóhoz tartozik. Ez az obeliszk is tükrözi az ókori egyiptomi kézművesek képességeit, kézügyességét. (Külön belépővel közelről is megtekinthető)

Ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el, majd a helyiek kis vitorlás hajóival, a felukkákkal átkelünk a folyón, és Philae templomát látogatjuk meg, melyet Ízisz istennő tiszteletére építették. Ízisz az egyiptomi mitológia egyik legnépszerűbb istennője. Az asszuáni nagy gát megépítésével a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik, és máig épségben pompázik a Nílus közepén.

Valamint a program során megtekintjük az edfui Hórusz-templomot, melyet a sólyomisten tiszteletére emeltek, 79 m széles és 38 m magas pülonkapuja Amon karnaki templomának pülonja után a második legnagyobb ilyen építmény. A templom 137 m hosszú, udvarból, két oszlopcsarnokból, előcsarnokból, pronaoszból, szentélyből és raktárkamrákból áll.

A délután folyamán még lehetőségük nyílik meglátogatni egy núbiai falut, mely színes házaival és kézműves alkotásaival igazi mesebeli hangulatot áraszt. Egy ízletes menta tea vagy beduin kávé elfogyasztása mellett pedig megismerkedhetünk a helyiek szokásaival, életmódjával.

 

Minimum létszám: 6 fő. 

 

A program időtartama: indulás a hajnali órákban, visszaérkezés 22.00-23.00 óra körül

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést, belépőjegyeket, ebédet

 

Külön fizetendő:  ebédnél az italok, núbiai falu (25 $)

 

Indulási napok: létszámtól függ

 

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

A programok sorrendje felcserélődhet.