Jeruzsálem busszal

 

Tartsanak velünk a világ egyik legősibb városába, amely kiállva a történelem viharos időszakainak próbáját, ma is fenségesen terül el a Földközi- és a Holt-tenger között a Júdeai-hegység fennsíkján. Jöjjenek velünk az Ígéret földjére!

Jeruzsálem a három vallás szent városa, több mint 3000 éve létezik. A legfontosabb látnivalók a régi városrészben találhatóak, így a kirándulás nagy részét itt töltjük, a program keretében végigjárjuk a főbb helyszíneket, amiről Jézus kapcsán a Bibliában olvashatunk.

Kora hajnalban indulunk légkondicionált autóbusszal, kb 3 órát utazunk Tabába, ahol átlépjük a határt és tovább utazunk Izraelbe, itt találkozunk az idegenvezetőnkkel és továbbutazunk, a Szent Városban ellátogatunk az Olajfák-hegyére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra,

Jeruzsálemben a következő nevezetességeket tekintjük meg:

- Síratófalat,

- Keresztutat (Via Dolorosa) (5. stációtól a végéig - Jézus sírja),

- Szent Sír Bazilikát,

- Golgotát (Kálvária), 

- Sion-hegyet, Dávid király sírját.

Betlehemben pedig elfogyasztjuk ebédünket, lehetőség nyílik ajándékvásárlásra és meglátogatjuk a Születés templomát, Jézus születési helyét.

A program második részét a Holt-tengernél töltjük, megmártózhatunk a sós vízben és kipróbálhatjuk, hogy való igaz-e, hogy nem tudunk elmerülni a tengerszint alatt 410 méterre fekvő tengerben. Ez a lefolyástalan tó Izrael és Jordánia területén található, vizében magas a só koncentrációja.

Egy élménydús nap után visszaindulás busszal Eilatba, ahol átkelünk a határon és tovább utazunk Sharm El-Sheikhbe. Késő esti órákban érünk a hotelhez.

 

Indulás a szállodából: 19 óra körül (előző napon)

Érkezés a szállodába: késő éjszakai órákban

 

Ár: 114 $

 

ÚJDONSÁG: Magyar idegenvezetéssel, minimum létszám: 5 fő

Ár: 154 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, OROSZ nyelvű idegenvezetést, belépőket, ebédet (ital nélkül)

 

Külön fizetendő: italok az ebédnél

 

Indulási napok: hétfő, csütörtök, szombat

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

 

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 9.99 éves korig 50 % kedvezmény

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

 

Jeruzsálem Sharm el Sheikről

 

Fényképek a programról -> ITT