Petra hajóval és busszal

 

Petra – egy ősi, sziklába vájt város, amit mindenképpen látni kell, egy fantasztikus kirándulás a bibliai és a római-görög történelem világába.

Kora reggeli órákban indulunk és busszal megyünk a tabai kikötőbe, ahonnan gyorshajóval folytatjuk utunkat Aqabába, útközben csodás látványban lesz részünk. Itt a sofőrünk várja Önöket és klimatizált busszal indulnak tovább Petrába, a romvárosba, melyet 2007-ben a Világ 7 Új Csodájába választottak. A sziklába vájt várost több mint 2000 évvel ezelőtt alapították a nabateusok, akik Arábia kereskedelmi útvonalait az ellenőrzésük alatt tartották.

A túrát Wadi Musa-nál kezdjük, jelentése Mózes völgye, a legenda szerint Mózes itt fakasztott vizet a sziklából, majd nekikezdünk túránknak a Siq-kanyonon keresztül, ami önmagában hatalmas élmény, templomok, barlangok, oltárok teszik még izgalmasabbá a kanyon útvonalát, mely egyébként önmagában is csodálatos, ahogy a színek és árnyékok váltakoznak. A hosszú kanyargós út végén feltárul a program legimpozánsabb látványa, a szilárd kőzetbe faragott kincstár, az El-Khazna. A kincstár után barlangokat, sírokat találhatunk, majd megtekintjük a csodálatos Amfiteátrumot, ezután található a Királyi sír is. A fantasztikus élmények után megpihenve elfogyasztjuk ízletes ebédünket, majd visszaindulunk Aqabába és onnan tovább gyors hajóval vissza Tabába, majd busszal a szállodákba.

 

Indulás a szállodából: kb hajnali 1 órakor

Érkezés a szállodába: kb 23 órakor órákban

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfert, belépőket, idegenvezetést, hajójegyet, ebédet Petra városában, vízumot Jordániába

 

Külön fizetendő: italok ebédnél

 

Indulási napok: kedd, csütörtök

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

 

Jó tanács: kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet, valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával, de egyéb előírás ruházatra nincs) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  gondoskodjanak melegebb ruházatról is.
 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

 

Petra, Jordánia, Petra Sharm el Sheikről

Fényképek a programról -> ITT