Kairó repülővel

 

Egész napos kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, ami Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropolisza is. Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből.

Reggeli órákban indulás a szállodából a repülőtérre. Innen repülnek Kairóba az EgyptAir légitársasággal (kb. 45 perc), ahol várja Önöket az idegenvezetőnk, együtt indulnak el a felfedező útra.

A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt több mint 4500 éves Gízai Piramisokat és a titokzatos piramisok lábánál őrködő emberfejű és oroszlántestű Szfinxet.

Látogatást tehetnek a világon páratlan, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteményével rendelkező Egyiptomi Múzeumban, amely 1857-ben lett megalapítva és legfőbb büszkesége a Tutanhamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal.

buszos városnézés során – keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a Tahrir térig – betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, valamint egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

A programok végeztével indulás a kairói repülőtérre, majd visszarepülés Sharm el Sheikre, transzfer a szállodákba.

 

Indulás a szállodából: kb. 5.30 órakor, érkezés a szállodába: kb. 21 órakor

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, repülőjegyet, illetéket, idegenvezetést magyar nyelven, ebédet (ital nélkül), belépőt az Egyiptomi Múzeumba, belépőt a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx)


Külön fizetendő: ebédnél az italok, a múmiák terme az Egyiptomi Múzeumban (180 LE/fő), fotójegy (50 LE), videójegy (300 LE), belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 350 LE/fő, 2. és 3. piramis 60 LE/fő), nílusi hajókázás: 10 $


Indulási napok: hétfő, kedd, csütörtök, péntek


FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, az „only sinai vízum nem elég!


Jó tanács: a Kairói Múzeumban tilos a fényképezőgép használata, ezért kérjük a fényképezőket ezen állomáson hagyják a buszban.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.


Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.