Szent Katalin kolostor

 

A Mózes-hegy lábánál fekszik a 6. században épült Szent Katalin monostor, feltételezhető, hogy itt már több, mint 1600 éve kolostori élet létezett, ami a Szent Katalin kolostort a világ legrégebbi kolostorává teszi. A hagyomány szerint ezen a helyen volt az égő csipkebokor, ahol Mózes megkapta az isteni kinyilatkoztatást. Köszönet az intézkedéseknek és az elszigetelt helynek, valamint Mohamed védelmének az építmény évszázadokig érintetlen maradt. A kolostorba a mai napig élnek szerzetesek és 2002 óta tagja az UNESCO világ örökségnek.

Kora reggeli órákban indulunk útnak, pár órás út után megérkezünk a kolostorhoz, ahol nem csak az épületet, a falakat és a dekorációkat láthatják eredeti formájukban, hanem számtalan értékes tárgyakat, amik a mai napig fennmaradtak. Például a könyvtárban találhatók a világ második legrégebbi írásai, amit csak a Vatikán teljesít túl. Itt megcsodálhatjuk a világ legnagyobb ősi ikonjainak gyűjteményét. Ezenkívül megtekinthetik a különböző épületeket és a művészi mozaikokat. Vethetnek egy pillantást az udvarban a bokorra, ami a hagyomány szerint Mózes égő csipkebogyó bokra.

Majd továbbutazunk Dahabba, mely egy kellemes, hangulatos városka, ahol lehetőség nyílik vásárlásra is. Végezetül visszaindulunk Sharm El-Sheikre.

 

Indulás a szállodából: kb. 6 órakor 

Érkezés a szállodába: kb. 17 órakor 

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfert klimatizált autóbusszal, belépőt, ebédet (italok nélkül)

 

Külön fizetendő: italok az ebédnél

 

Indulási napok: hétfő, csütörtök, szombat

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

 

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal kényelmes ruházatot, cipőt, fejfedőt, napszemüveget, vizet

Kérjük, hogy a nők a kolostorban a takarják vállukat és lábukat.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 9.99 éves korig 50 % kedvezmény

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.

 

Szent Katalin kolostor, fakultatív Sharm el Sheikh, Dahab

Fényképek a programról -> ITT!