Blue Paradise Sharm

 

Egy igazán különleges program a tenger szerelmeseinek, akik nem tudnak betelni a Vörös-tenger kék árnyalataival, akiknek a hihetetlenkék sose elég…ez a program nekik készült!

Kora reggel útnak indulunk a hotelekből, útközben kis pihenőt tartunk. Dahabba érve lehetőség nyílik tevegelésre is közvetlenül a tengerparton.

Első állomásunk a világhírű Blue Hole, ez egy hatalmas lyuk a korallszirtben. A kráterszerű képződmény óriási, függőleges falú lyukként fúródik a mélybe, mélysége kb. 130 m mély, szélessége kb. 55 m, 1000 éves korallok alkotják, amik egymásba olvadtak - a búvárok közkedvelt helye, itt lehetőségük lesz sznorkelezni, ami igazán különleges élmény egy különleges helyen, kb 45 perc alatt megcsodálhatjuk ezt a különleges helyet, a végeláthatatlan korallfalat.

Ebédünket itt a strandon fogyasztjuk el egy beduin étteremben.

A program folytatásaként motoros csónakkal áthajózunk Ras Abu Galumra, ahol szintén lehetőség nyílik sznorkelezésre és kis pihenésre a tengerparton. Innen egy nyitott autó platóján utazunk tovább a Blue Lagoonhoz, ami akár a földi paradicsom is lehetne, gyönyörű képeket készíthetünk, strandolhatunk, majd visszaautózunk Ras Abu Galumra, Csodálatos partok, káprázatos élővilág, gyönyörű korallok és még nincs vége! Motoros csónakkal visszamegyünk Blue Hole-hoz, majd jeepekkel Dahabba, ahol lehetőség lesz vásárolni, ez egy nagyon érdekes, főleg beduinok lakta város, akik egykoron halászatból tartották fent magukat. 

Este megvacsorázunk egy hangulatos tengerparti étteremben, majd végezetül visszautazunk Sharm El- Sheikre a hotelekbe.

 

Indulás a szállodából: kb. 6.00 órakor 

Érkezés a szállodába: kb. 21.00 órakor 

 

Minimum létszám: 6 fő

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfert terepjárókkal, ebédet, tevegelést, motoros csónakot, vacsorát

 

Külön fizetendő: üdítő az ebédnél, vacsoránál, sznorkel-felszerelés - neoprén ruha bérelhető

 

Indulási napok: hétfő, szombat

 

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal útlevelet, másolatot, naptejet, napszemüveget, fürdőruhát (ajánlott már fürdőruhában indulni), törölközőt, vizet, sznorkel-felszerelést

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET ÉS MÁSOLATOT IS VIGYÉK MAGUKKAL

 

A kirándulás alatt fotósunk képeket és videófelvételt készít, a DVD megvásárolható; felvételek és dvd minőségéért nem vállalunk felelősséget!

 

Időjárás függvényében a program sorrendje változhat, illetve szeles időjárás esetén Blue Hole és Ras Abu Galum között nem hajóval, hanem szárazföldön utazunk.

 

fakultatív Sharm el Sheikh, élményprogram Sharm, Blue Lagoon, Blue Hole, Dahab, Ras Abu Galum, tevegelés Sharm