Ras Mohamed busszal - fél napos

 

Egyiptom első nemzeti parkja, Afrika és Ázsia között található, 1983-ban alapították és 1989-ben kiterjesztették és belefoglalták a félszigetet környező korall és halfajokban gazdag tengerparti szakaszt is.

A déli rész sznorkelezés és búvárkodás szempontjából a világ 10 legjobb strandja közé tartozik, egy fantasztikus korallzátony, ahol több tengeri élőlény található a Vörös-tenger északi részének 1 m2-én, mint bárhol máshol a világon.

Különös figyelmet igényel a Magic Lake, ahol a víz kristálytiszta és hasonló összetételű, mint a Holt-tenger, ezáltal gyógyító hatással van a szervezetre. A beduinok szerint ez a varázslatos tó valóra váltja az álmokat, csak háromszor bele kell mártani a fejünket a vízbe, egy próbát megér!

Reggeli után transzferbuszokkal indulunk és nekivágunk az egyik legcsodálatosabb partnak, ahol mintegy 1000 halfaj és 150 korallfaj található. Találkozhatunk tűzhallal, gömbhallal, napóleonhallal, valamint ezen a területen megtalálhatók egyéb különleges halfajok, mint barrakuda, tonhal, teknős. Első állomásként egy gyönyörű panorámás helyen állunk meg, majd a Ras Mohamed Nemzeti Park bejáratánál töltünk el egy kis fotószünetet és meglátogatjuk a varázslatos „Magic Lake” tavat, és a különleges mangrove fákat, valamint a part közelében ismét lehetőség nyílik egy kb. 1 órás sznorkelezésre is.

Még ebéd előtt visszaindulunk a szállodákba.

 

Indulás a szállodából: kb. 8 órakor 

Érkezés a szállodába: kb. 13 órakor 

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfert, belépőket

 

Külön fizetendő: sznorkel-felszerelés bérelhető

 

Indulási napok: szerda, vasárnap

 

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal útlevelet, naptejet, napszemüveget, fürdőruhát, törölközőt.

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 9.99 éves korig 50 % kedvezmény

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.

 

Fényképek a programról -> ITT