Ras Mohamed busszal - EGÉSZ napos program

 

Egyiptom első nemzeti parkja, Afrika és Ázsia között található, 1983-ban alapították és 1989-ben kiterjesztették és belefoglalták a félszigetet környező korall és halfajokban gazdag tengerparti szakaszt is.

A déli rész sznorkelezés és búvárkodás szempontjából a világ 10 legjobb strandja közé tartozik, egy fantasztikus korallzátony, ahol több tengeri élőlény található a Vörös-tenger északi részének 1 m2-én, mint bárhol máshol a világon.

Különös figyelmet igényel a Magic Lake, ahol a víz kristálytiszta és hasonló összetételű, mint a Holt-tenger, ezáltal gyógyító hatással van a szervezetre. A beduinok szerint ez a varázslatos tó valóra váltja az álmokat, csak háromszor bele kell mártani a fejünket a vízbe, egy próbát megér!

A fél napos program hosszított változata – mert ezen a csodás helyen az igények szerint több idő kell!

Reggeli után transzferbuszokkal indulunk és nekivágunk az egyik legcsodálatosabb partnak, ahol mintegy 1000 halfaj és 150 korallfaj található. Találkozhatunk tűzhallal, gömbhallal, napóleonhallal, valamint ezen a területen megtalálhatók egyéb különleges halfajok, mint barrakuda, tonhal, teknős.

Első állomásként egy gyönyörű panorámás helyen állunk meg, majd a Ras Mohamed Nemzeti Park bejáratánál töltünk el egy kis fotószünetet és meglátogatjuk a varázslatos „Magic Lake” tavat, és a különleges mangrove fákat, valamint a part közelében két különböző helyen lehetőség nyílik sznorkelezésre is.

Ízletes ebédünket a nap folyamán fogyasztjuk el, a nap végén pedig visszatérünk a szállodákba.

 

Indulás a szállodából: kb. 8 órakor 

Érkezés a szállodába: kb. 17 órakor 

 

A részvételi díj tartalmazza: transzfert, belépőket, ebédet

 

Külön fizetendő: lehetőség van sznorkel-felszerelés bérlésre

 

Indulási napok: szerda, vasárnap

 

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal útlevelet, naptejet, napszemüveget, fürdőruhát, törölközőt.

 

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.