Kairó Citadel kirándulás Hurghadáról

 
 

Ha járt már Kairóban, látta a piramisokat még nem látott mindent, tudjon meg többet erről a fantasztikus kultúráról és a hatalmas városról! Tartson velünk Hurghadáról Kairó Citadel kirándulásunkra!

A Kelet kapuja egy élettel teli, lüktető metropolisz, amely ötvözi a legősibb civilizáció gazdagságát a modern kultúra vívmányaival.

Engedje meg, hogy elkalauzoljuk ebbe a nyüzsgő nagyvárosba és egy különleges program keretében bemutassuk Önnek az iszlám és kopt kultúra nevezetességeit!

Kirándulásunk első állomása a Száláh El-Din Citadella, mely kihagyhatatlan látnivaló Kairóban, a fáraókkal kapcsolatos látnivalókat leszámítva valószínűleg a legnépszerűbb műemlék az egyiptomi fővárosban. Itt megtekintjük a citadella tetején található Mohamed Ali mecsetet, melyet Alabástrom mecsetnek is neveznek, innen remek kilátás nyílik a városra. Majd folytatjuk túránkat a kopt negyedben, ahol különleges templomokat tekinthetünk meg, többek között a leghíresebb kopt templomot, a függő templomot, mely a Közel-Kelet egyik legszebb keresztény temploma. A római kori erődítményvárosban, Babilonban található templom hajója egy átjáró fölött „függ”. Valamint meglátogatjuk az Amr Ibn al-As mecsetet, Kairó legelső mecsetét, ahonnan elindult Egyiptom iszlámosítása.

Pihenésképp elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket, ezután látogatást teszünk a híres Egyiptomi Múzeumba, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteménye itt található, legfőbb büszkesége a Tutanhamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal, továbbá múmiák, papiruszok az ősi írással, szobrok, érmék.

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen.

 

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelenkori politikai, gazdasági helyzetéről.

 

Minimum létszám: 4 fő

 

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor

Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor

 

Ár: 85 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, ebédet, belépőket

 

Külön fizetendő: ebédnél az italok

 

Jó tanács: ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 11.99 éves korig 50 % kedvezmény.

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.