Kairó repülős kirándulás Hurghadáról

 

Egész napos kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóba vagy ahogyan a helyiek nevezik, Al-Kahirába, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, ami Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropolisza is.
Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből. Tartson velünk Hurghadáról Kairó repülős kirándulásunkra!


A túra során megtekinthetik az ókori világ 7 csodája közül egyedül épen maradt több mint 4500 éves Gízai Piramisokat és a titokzatos piramisok lábánál őrködő emberfejű és oroszlántestű Szfinxet.

Látogatást tehetnek a világon páratlan, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteményével rendelkező Egyiptomi Múzeumban, amely 1857-ben lett megalapítva és legfőbb büszkesége a Tutanhamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal, valamint lehetőségük nyílik hajókázni is a Níluson.

buszos városnézés során – keresztülhaladva Kairón, a Gízai fennsíktól a Níluson át a híradásokból már jól ismert Tahrir térig – betekintést nyerhetnek a fővárosiak mindennapi életébe, láthatják a hatalmas különbségeket szegények és gazdagok életkörülményei között, és részeseivé válhatnak a lüktető metropolisz kaotikus közúti forgalmának, ahol a helyiek, számunkra érthetetlen és átláthatatlan szabályrendszer alapján közlekednek.

A kirándulás során meglátogatunk egy papirusz múzeumot, ahol megmutatják nekünk, miként készítették a papiruszt, láthatják, hogy készültek az első könyvek, melyeket később felváltott az állati bőrből készült pergamen, valamint egy parfümériában megismerhetik az ősi parfümkészítés jellemzőit, az egyiptomi parfümöket, belevethetik magukat a keleti illatok világába.

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat tanulhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint a jelen kor politikai, gazdasági helyzetéről az országban.

 

Minimum létszám: 4 fő

 

Indulás a szállodából: kb. 5.30 órakor

Érkezés a szállodába: kb. 21 órakor

 

Ár: 210 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést magyar nyelven, ebédet (ital nélkül), belépőt az Egyiptomi Múzeumba a Múmiák terme nélkül, belépőt a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx)

 

Külön fizetendő: ebédnél az italok, a múmiák terme az Egyiptomi Múzeumban (180 LE/fő), fotójegy (50 LE), videójegy (300 LE), belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 350 LE/fő, 2. és 3. piramis 60 LE/fő)

 

Indulási napok: létszámtól függ

 

Jó tanács: a Kairói Múzeumban fotójegy váltható, Tutankhamon teremben azonban tilos a fényképezés!

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.