Kairó Sakkara kirándulás Hurghadáról

 

Egész napos kirándulás a piramisok között. Tartson velünk Hurghadáról Kairó Sakkara kirándulásunkra!

Ha elvarázsolták ezek a fantasztikus építmények, itt a lehetőség, hogy egy egész napos program keretében körbejárja ezeket a monumentális építményeket!

A túra során megtekinthetik a szakkarai nekropolisz máig leglátványosabb alkotását, Egyiptom első piramisát, mely 1979-től az UNESCO Világörökség része. A piramiskörzet számos építményt tartalmaz, amelyek egy része ünnepségek rendezésére alkalmas, más része a halottkultusszal kapcsolatos. Dzsószer fáraó egyedülálló piramisa ismereteink szerint a világon a legrégibb, nagyméretű kőépítmény.

A program második felében pedig a többek által ismert és látogatott Gízai Piramisokat és a titokzatos Szfinxet tekinthetik meg, melyet az ókori világ 7 csodája között tartanak számon.

 

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelen kori politikai, gazdasági helyzetéről.

 

Minimum létszám: 4 fő

 

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor

Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor

 

Ár: 85 $

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, ebédet, belépőt a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx), belépőt a szakkarai piramishoz

 

Külön fizetendő: ebédnél az italok, belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 350 LE/fő, 2. és 3. piramis 60 LE/fő)

 

Jó tanács: ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, 11.99 éves korig 50 % kedvezmény.

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.