Kairó két napos kirándulás Hurghadáról

 

Két napos kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóban, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropoliszába. Tartson velünk Hurghadáról a két napos Kairó kirándulásunkra!

Az „ezer minaret városa” látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből. bemutatjuk Kairó legfontosabb látnivalóit, amiket mindenképpen látni kell!

Kirándulásunk első állomása a Száláh El-Din Citadella, mely kihagyhatatlan látnivaló Kairóban, a fáraókkal kapcsolatos látnivalókat leszámítva valószínűleg a legnépszerűbb műemlék az egyiptomi fővárosban. Itt megtekintjük a citadella tetején található Mohamed Ali mecsetet, melyet Alabástrom mecsetnek is neveznek, innen remek kilátás nyílik a városra. Ezután látogatást teszünk a híres Egyiptomi Múzeumba, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteménye itt található, legfőbb büszkesége a Tutanhamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal, továbbá múmiák, papiruszok az ősi írással, szobrok, érmék.

Fakultatív program keretében lehetőségük nyílik hajókázni a Níluson.

Ezután elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket és elfoglaljuk a szállást, az éjszakát egy 3*-os szállodában töltjük.

A nap hátralevő részében rövid szabad program keretében belekóstolhatnak a keleti bazárok utánozhatatlan hangulatába, és próbára tehetik képességeiket az alkudozás terén, valamint útba ejtünk egy papíruszműhelyt is.

Este fakultatív program keretében megtekinthetik a látványos hang-és fényjátékot a piramisoknál vagy végigsétálhatnak a híres El Moaz utcán, ahol az iszlám világ legszebb középkori építészeti kincsei találhatók, az egyik legcsodálatosabb utca az iszlám Kairóba nyúlik vissza és szinte minden építészeti remekmű arab kalligrafikus írással van díszítve esetleg részt vehetünk egy romantikus esti hajókázáson a Níluson, miközben gyönyörködhetünk a város fényeiben.

 

Második napon meglátogatjuk Egyiptom első piramisát, mely 1979-től az UNESCO Világörökség része. A piramiskörzet számos építményt tartalmaz, amelyek egy része ünnepségek rendezésére alkalmas, más része a halottkultusszal kapcsolatos. Dzsószer fáraó egyedülálló szakkarai piramisa ismereteink szerint a világon a legrégibb, nagyméretű kőépítmény.

A program második felében pedig a többek által ismert és látogatott Gízai Piramisokat és a titokzatos Szfinxet tekinthetik meg, melyet az ókori világ 7 csodája között tartanak számon.

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelen kori politikai, gazdasági helyzetéről.

 

Minimum létszám: 6 fő

 

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor

Érkezés a szállodába 2. napon: kb. 22 órakor

 

Ár: 6 fő: 170 $, 8 fő: 155 $, gyerekár: 6 fő: 115 $, 8 fő: 100 $ (a minimális létszám felett)

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést magyar nyelven, ebédet, belépőket, szállást félpanzióval (reggeli, vacsora)

 

Külön fizetendő: ebédnél az italok, a múmiák terme az Egyiptomi Múzeumban (180 LE/fő), fotójegy (50 LE), videójegy (300 LE), belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 350 LE/fő, 2. és 3. piramis 60 LE/fő), felukkázás a Níluson (10 $/fő), esti fakultatív programok

 

Jó tanács: ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

 

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES

 

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

 

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.